torstai 17. heinäkuuta 2014

Paarmoja ja pesätarpeita

 Sieltähän se lämpö saapui. Alkoikin olla jo hieman ikävää ulkoilla lähes talvivaatteissa. Luonnossa lintujen elämä vaikuttaa osin hyvin kiireiseltä ja osin siltä, että poikasten kasvu on hyvällä tolalla. Ensimmäiset lakat ja mustikat on saalistettu sankkoon ja pakastimeen talven varalle. Kovinkaan suurelta ei sato kylläkään vaikuta tänä vuonna.
  
 Helteiden myötä alkoi uintikausi uudelleen. Pyöräily saa odottaa aamuviileitä tai muuten viileämpiä kelejä. Hipalle tuli toinen karvanlähtö. Ajoitus oli oikeahko, onhan edessä suureen näyttelyyn lähtö lähiaikoina..
 
 Lauman etäjäsen Bc "Viki" kävi toistamiseen viettämässä aikaansa täällä maalla. On hauska seurata millaisia rotueroja tämän tyyppisellä paimenella ja meidän arktisilla pystykorvilla onkaan. Setämies on huolehtivaisen jämäkkänä omassa elementissään Vikin seurassa. :)


Myytistä tuli ruipelo pentukarvojen lennettyä lintujen pesäterpeiksi. Koko eroa Valttiin on "hieman" kuten kuvasta näkyy. Kääpiö ja jättiläinen. :) Kuukauden päästä aletaankin olla jo aika lähellä starttaamista. Valtilla on tosin kasvu siinä vaiheessa, ettei metsään ole vielä mahdoton kiire totisella mielellä.

Ja ne paarmat! Niitä on kyllä nyt helteiden myötä siunaantunut enemmän kuin tarpeeksi! Mutta onni on oma paarman torjuja. :)
(Klikkaa kuva isommaksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti