torstai 1. elokuuta 2019

Kaikki lähellä





Nopeasti menee arjessa aika. Se lienee miltei kuin katoava luonnonvara. Kulutettu loppuun ennen aikojaan eikä edes riitä. Onneksi välillä on aikaa istahtaa hetkeksi ja mietiskellä kaikenlaisia. Mennyttä, olevaa ja tulevaisuuttakin. Tulevaisuudesta ei tiedä, eikä tarvitsekkaan, mutta tässä hetkessä iloitsen kuinka kätevän lähellä kaikki nyt onkaan. 
Suuren maailman silmissä me kylläkin asutaan keskellä ei mitään joidenkin mielestä jopa pelottavan lähellä naapurimaata, mutta itse koen olevani melkein kaiken keskellä. 
Kääntyessäni kotitielle siirryn maailmasta toiseen, miltei keskelle satumaata. Ympäröivä luonto on näyttänyt vuoden aikaan kaikenlaiset kasvonsa. 
Hellinnyt lempeällä lämmöllä piiskatakseen kasvoja jäisillä rakeilla tyyntyen rajuimmankin myrskyn jälkeen tyyneksi kauneudeksi. 
Kuinka osaisinkaan sanoittaa sen kaiken, kuvatkaan eivät tee oikeutta sille. 
Luonnolle sen voimille ja kesyttämättömälle kauneudelle. Elämää on ympärillä enemmän kuin suurimmankaan kaupungin keskustassa. 
Jopa pienen pieni muuraihainen muistuttaa olemassa olostaan astellessani varomattomasti rantahietikolla. 
Kun luopuu paljosta huomaa kuinka vähän sitä oikeastaan tarvitsee.
Ja kuinka paljon enemmän onkaan saanut kaiken tilalle.
<3

Ilon kanssa aloitimme Sosped hoivakoira koulun ja tavoitteena on että meistä tulee ihan virallinen työpari ja osaamme tehdä yhdessä töitä sosiaalipedagokisesta näkökulmasta ohjattavia motivoiden ja arjessa kannustaen. 
Jonkin verran olemme harjoitelleet jäljestystä ja noutoa, mutta päivätyö hoiva-alalla veroittaa nuoren koiran jaksamista ja työajan ulkopuolella onkin yleensä enemmänkin ladattu akkuja.

Laikat ovat varsin tyytyväisiä elellessään suuressa tarhassaan ja metsästysmaastot alkavatkin heti omasta pihasta lähdettäessä. Syksy lähestyy monenlaisin odotuksin. Suurimpana lienee meillä useimmilla saaliin lisäksi luonnossa liikkuminen koiran kanssa ja haukkujen kuunteleminen. 
Saa nähdä mitä tämä kausi tuo tullessaan, otetaan vastaan se mikä tulee. 

Riistarikasta syksyä ja pitkiä haukkuja kasvateille! 


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti