sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Uintia, punkkeja ja ötököitä


Säät vaihtelee, mutta punkkien määrä vaikuttaa olevan vakio. Punkki on hirvikärpäsen kanssa samassa kategoriassa siinä suhteessa, etten isommin niitä kyllä kaipaa. Säiden vaihtelu vaikuttaa uinti innostukseen, mutta myös lentävien hyönteisten määrään.
Tähän aikaan vuotta niitä näyttää olevan paljon tai enemmän.

Perheen nuorimmaisten ja koirien itsensäkin takia mitään kaulaan tai nahkaan laitettavia karkotteita ei ole käytetty muutamiin vuosiin. Mäkärät iskeytyy koiriin nopeasti ja varsinkin pennut vaikuttavat siivekkäistä makeilta.
Ilmatorjuntaa hoidetaankin vanhan kansan tapaan savuksilla eli hitaasti kytien vahvasti savuttavilla tulilla. Koirat rauhoittuvat heti nukkumaan koppien katoille ja ulos kun savut häätää hyönteiset.

Punkkien torjuntaan on kokeiltu valkosipulia, mutta ei kyllä aivan punkittomaksi ole elämä muuttunut. Päivittäisiin toimiin kuuluukin koirien kopeloiminen punkkien varalta ja punkkipihdillä on irroteltu yksi jos toinenkin punkki.

Ihmisväen lisäksi Hippa on aloittanut uintikauden. Pennut kaahlailevat mukavuus alueella ja Hiase ei uinnista piittaa. Helteillä uiminen ja vedessä viilentely on kyllä mukavaa puuhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti